Bookmark and Share


Ton Offerman (geb. 1961) is artistiek leider van artOloco.

Hij regisseert cabaret, muziektheater, locatie- en spektakelvoorstellingen. Zijn liefde gaat uit naar buitenvoorstellingen.

Hij bedacht en regisseerde o.a. de opera Veen (2004), een opera op een legakker, het spektakel Prachtwijk (2007), De dansleraar (2002), een voorstelling op de pier in Scheveningen én in Culemborg De Heks van De Fransche School (2009).

Aan de hand van een (op het eerste gezicht onopvallende) omgeving maakt hij theaterstukken waarbij diezelfde omgeving de hoofdpersoon is. Er wordt ingezoomd op die ene fontein, dat fort wat er al tientallen jaren verlaten bij ligt, maar bijvoorbeeld ook op een weiland, of een woonwijk gebouwd in de jaren ‘50.

De samenwerking met Kevin Jolly dateert al vanaf de opera Veen en de meeste van de voorstellingen tekent Kevin voor het script.

Ton Offerman: “Voor mij is een doel van locatietheater de plek onder de aandacht te brengen en mensen bewust te maken van de historische, culturele of economische context. Het gewone, alledaagse wordt weer uitzonderlijk en meer geliefd.”


Kevin Jolly (geb. 1977) is schrijver en theatermaker.

Als een van het viertal van het theatergezelschap Oeloek staat hij dit seizoen met hun derde programma op het podium. De recensies logen er niet om. “Ontroering, plaatsvervangende schaamte, verbijstering, een schaterlach. En op de beste momenten allemaal tegelijk’, schreef Het Parool en De Volkskrant “Ruim tien jaar na de laatste voorstelling van Waardenberg & De Jong is er weer een groep met dezelfde agressie, fysieke kracht en scherpe humor. Amusement met een stevige linkse directe.”

Daarnaast schrijft hij stukken voor theater. In het najaar van 2010 ging Zing nog eens Louisette in Amsterdam in premiere. Een muziekvoorstelling over het leven van de variétéartieste Louise van Geijtenbeek. “Een geschiedenisles die er wezen mag,” meldde De Volkskrant.

Samen met Ton Offerman maakte en bedacht hij diverse voorstellingen onder andere Lichtemaankweker (2008) in de Historische tuin in Aalsmeer en natuurlijk De Heks van de Fransche School (2009), dé kerstproductie van Culemborg. Opnieuw tekent hij samen met Ton Offerman voor De Pontbaas.

Kevin Jolly: “Altijd weer een uitdaging om het verhaal door te laten lopen in een weidse omgeving”

David Meijer is theatermaker, regisseur.

In 2005 studeerde David Meijer af aan de theaterkade te Amsterdam. Meteen daarna begon hij aan de
weg te timmeren samen met zijn kompanen van het hilarische cabaretkwartet Oeloek. 2009 was een jubel jaar met een fantastische premiere en lovende recensies voor hun voorstelling ‘Nacht van de Nasmaak’, maar 2010 deed daar nog
een schepje bovenop: de top vijf van beste cabaret voorstellingen van het seizoen en het behalen van de finale van Cameretten.

Naast lid van Oeloek, is David ook artistiek en zakelijk leider van de theaterklassen van het Amsterdams Lyceum; een theateropleiding voor middelbare scholieren. Daar geeft hij onder ander drama les en regisseert er gemiddeld 5
theatervoorstellingen per jaar. Regie is dan ook zijn tweede Liefde. David regisseerde al vele stukken van cabaret tot toneel. Een aantal keer deed hij dat in samenwerking met Ton Offerman van ArtoLoco. Zo nu ook met de Pontbaas.

David Meijer: “Leuk om een keer een klucht te doen. Het grappige is dat tijdens het repeteren alles in eerste instantie om afspraken ging. Wie gaat waar op en af, waar kijk je, hoe sta je, waar ligt welk rekwisiet en wie heeft wat aan. Ik moet de acteurs scherp houden op die afspraken, bijna drillen. Maar deze acteurs ken ik goed. Ze kunnen veel en zijn wel wat gewend. Nu zit alles in de vingers, heb ik mijn handen er vanaf getrokken en is het stuk van hun en kunnen we niet wachten op de reacties van het publiek!”

Arno Bosma (geb. 1965) is fotograaf.

Afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in 1994. Werkt voornamelijk in opdracht van reclamebureaus en grafisch ontwerpers maar vindt het ook inspirerend om samen met mensen uit andere disciplines aan beeld te werken. Dat kan een architect, muzikant of theatermaker zijn, maar ook een schoenmaker bijvoorbeeld.

Naast fotografie maakt hij af en toe korte films, zowel in opdracht als voor zichzelf.